Veiligheidsvoorschriften

Aansprakelijkheid

Alle producten worden met een kritisch oog en veel liefde gemaakt. De producten worden meerdere keren in het proces gecontroleerd op stevigheid en veiligheid.

Gedurende het gebruik door de consument adviseren we om het product regelmatig te controleren op losse onderdelen en of het nog voldoet aan de kind veiligheid. De ouder/verzorgende is hier zelf voor verantwoordelijk. Indien er twijfel ontstaat over de veiligheid van het product, dient het product niet meer te worden gebruikt.

Omdat er veel producten met de hand worden gemaakt, is het mogelijk dat een product iets afwijkt van de foto`s in de webshop.
De kleuren op de foto`s in de webwinkel kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke kleur.

 

Materialen

De houten kralen zijn gemaakt van onbehandeld of met gifvrije verf beschilderd beukenhout. Alle kralen zijn 100% BPA-, ftalaten- en gifvrij. De siliconen kralen beschikken over het CE en FDA keurmerk. Alle kralen en hangers die worden gebruikt komen van fabrieken waar de materialen getest zijn, een CE keurmerk bevatten en dus veilig in gebruik zijn.

De gehaakte producten zijn gemaakt met 100% katoengaren en kunnen gewassen worden. Let wel op bij producten waar houten onderdelen en muziekdoosjes in verwerkt zijn, kunnen niet in de wasmachine. Het beste kunt u de producten wassen met de hand en zo min mogelijk zeep gebruiken. 

De siliconen onderdelen kunnen stof aantrekken. We raden aan deze te reinigen met een vochtige doek.

Let ook op de was-en schoonmaak voorschriften bij de producten. 

 

Bijtringen

- Maak de knopen in de bijtring nooit los.

- Leg je baby nooit in bed met een bijtring.

- Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten, dient de bijtring niet meer te worden gebruikt.

- Deze producten zijn geschikt voor kindjes van 0 tot 10 maanden. 

- Wanneer jouw kindje al tandjes heeft raden we aan het product niet meer te gebruiken vanwege eventuele beschadigingen die het aan kan brengen op het materiaal.

- Controleer voor elk gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten.

- De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Speenkoorden

- Controleer het hele speenkoord voor gebruik. 

- Gooi het speenkoord weg bij eerste tekenen van slijtage of beschadigingen. Maak het speenkoord nooit langer en verwijder geen onderdelen. In het begin kan het speenkoord wat stroef zijn, hij wordt vanzelf soepeler naarmate het gebruik.

- Bevestig het speenkoord voor de veiligheid alleen aan kledingstukken om verstikkingsgevaar te voorkomen.

- Niet gebruiken als de baby zonder toezicht in de box, bed of wieg ligt.

- Het speenkoord is niet bedoeld om op te kauwen, bijten of te gebruiken als speelgoed.

- De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

- Schoonmaken met milde zeep. Clip niet vochtig laten worden.

 

Waar let je op bij de aanschaf van een speenkoord?
Er zijn richtlijnen waar een speenkoord aan moet voldoen. De eisen waar een
speenkoord aan moet voldoen staan omschreven in *NEN – norm 12586.
Nen – norm 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters,
fopspeenhouders, veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.

Over speenkoorden zegt NEN – norm 12586 het volgende:
- Een fopspeenhouder of speenkoord mag maximaal een lengte hebben van 22 cm, dit is exclusief de clip. Als de koorden te lang worden gemaakt, kan deze om het nekje van je kindje komen.​ 
- Is de naam van het kindje langer dan 7 letters, en wil je deze er toch graag aan,
laat dit dan achter in het opmerkingsveld van je bestelling, er kunnen mogelijk minder kralen worden gebruikt dan doorgaans gezien de veilgiheid. De kleurensamenstelling blijft verder hetzelfde.

 

Speenknuffels

- Speenknuffels zijn een gebruiksvoorwerp en zijn bedoeld als hulpmiddel om een speentje binnen handbereik te houden. Het is dus geen speelgoed. De speenknuffel kan worden gebruikt onder toezicht van een volwassene.

- Geef de speenknuffel nooit mee naar bed. Doordat de speenknuffel een gebruiksvoorwerp is, kan er slijtage ontstaan. Controleer het knuffeltje regelmatig en kijk daarbij of alle onderdelen nog goed vast zitten.

- Bij twijfel adviseren wij het speenknuffeltje niet meer te gebruiken en te vervangen.

- De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Rammelaar

-Een rammelaar is speelgoed en hoort dus niet in bedje. Een rammelaar kan worden gebruikt onder toezicht van een volwassene.

- Controleer de rammelaar regelmatig of alle onderdelen nog vast zitten. Als er veiligheidsoogjes in de rammelaar verwerkt zijn, dient er regelmatig te worden gecontroleerd of deze nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseren wij de rammelaar niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Wagenspanners- en hangers +

Stokkehanger/ Maxicosihanger

- Een wagenhanger of wagenspanner is een leuke toevoeging aan de kinderwagen of maxicosi maar het is geen speelgoed.

- Zorg ervoor dat de spanner en/of hanger op een veilige hoogte hangt. Gebruik de wagenspanner en/of wagenhanger alleen onder toezicht van een volwassene. Haal de hanger/spanner van de wagen af zodra het kindje gaat slapen.

- Controleer regelmatig of alle onderdelen van het product nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseren we het product niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

- Deze producten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 9 maanden.


- De wagenspanners hebben een breede van =/- 45 cm, zodat hij op elke kinderwagen
gebruikt kan worden. Mits er stof of een touwtje aanwezig is waaraan hij bevestigd kan worden.

 

Knuffels

- Knuffels kunnen troost bieden en perfect zijn om mee te spelen. Een knuffel kan worden gebruikt onder toezicht van een volwassene. Geef de knuffel nooit mee naar bedje. Controleer regelmatig of alle onderdelen van het product nog goed vast zitten. Als er veiligheidsoogjes in de knuffel verwerkt zijn, dient er regelmatig te worden gecontroleerd of deze nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseren we het product niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen.

- De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

 

Sambadieren

- De sambadieren worden gemaakt met CE goedgekeurde sambaballen. Het is echter niet de bedoeling dat het kindje aan het sambadier gaat sabbelen en/of bijten.

- Het is speelgoed om muziek mee te maken en moet niet worden gebruikt als bijtspeelgoed. 

- Controleer regelmatig of alle onderdelen van het product nog goed vast zitten. Bij twijfel adviseer ik het product niet meer te gebruiken en eventueel te vervangen. 

 

Baby- kinderkamer decoratie

Zoals de naam al zegt, zijn het decoratieproducten. Deze producten zijn dus niet om mee te spelen maar om aan de muur te hangen of in de kamer te plaatsen ter decoratie. De ouder/verzorger is verantwoordelijk voor het veilig wegzetten en/of hangen van deze artikelen.

 

Geef deze veiligheidsvoorschriften door aan vrienden, kennissen, familie en aan adressen waar jij je kind achterlaat zoals een kinderopvang, peuterschool of gastoudergezin.

Wij adviseren om je kindje niet alleen te laten met de producten gemaakt door StudioJom (of een van onze leveranciers) , maar altijd
onder toezicht van een ouder of verzorger. Het zijn handgemaakte producten, gemaakt van kleine kralen die verstikking kunnen veroorzaken, mochten ze toch loslaten. Uiteraard worden de producten uitvoerig handmatig door ons getest voor verzending. StudioJom is niet verantwoordelijk
voor eventuele ongelukken die ontstaan tijdens het gebruik van mijn producten. Als ouder/verzorger ben je ten alle tijden verantwoordelijk voor de veiligheid van je kind. Zo gaat dit tenslotte ook bij een gekocht product in de winkel:)
Controleer daarom voor elk gebruik de producten. Mochten er na het lezen van de
veiligheidsinstructies nog onduidelijkheden en/of vragen zijn
kun je altijd contact met ons opnemen via de mail: studiojom@outlook.com

Of door middel van een whatsappbericht of via de chat op de sociale pagina`s. 

* Als je een bestelling hebt geplaatst, ben je akkoord gegaan met de
algemene voorwaarden, 
waar deze veiligheidsvoorschriften ook bij horen.